Lohen fileointi
Punalohen (Sockeye) tämänvuotisen vuosiluokan ennustetaan olevan aiempia vuosia suuremman. Joillain alueilla sen kalastus on jo alkanut. Täällä harrastetaan paljon pyydystä ja päästä kalastusta, mutta erityisesti punalohta kalastetaan myös kotiin kannettavaksi. Edessä on kalan perkuu ja fileointi.
Paikallisen Seattle P-I:n tämän päivän verkkolehdessä on videovinkki lohikalan fileoinnista. Vaikka sen antaa The Oceanaire Seafood Room-ravintolan huippukokki, en ole vakuuttunut sen tehokkuudesta. Mm. käsitykseni parhaasta fileointiveitsestä on erilainen. Samaten kokin käyttämä sahaustekniikka ei minua vakuuta. En muista myöskään kalastusmestari Jäntin sitä käyttäneen. En ole aiemmin kokeillut myöskään tehdä sormireikää pyrstönahkaan.
Toki huippukokki kalansa tuntee. Veitsi on selvästi terävä, monet vinkeistä ovat hyödyllisiä ja lopputulos kaunis. Mutta, kuten kollegani John totesi: "... he obviously didn't learn how to filet
a fish correctly from a 'real' fisherman.".
Runsaita filesaantoja, kaikille, tasapuolisesti!
Tunnisteet: Ammatilliset, Arkipäivä
0 kommenttia:
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu